Skip to Content

160 Fun Family Road Trip Trivia Questions & Answers

Do you love trivia games? Are you looking for fun family road trip questions? Then you’ve found the perfect article! In this article, we’ll share 160 fun trivia questions that will make your next road trip even more enjoyable.

We’ll also share our top 10 popular trivia questions for teens, as well as some crazy and hilarious ones from the web. So get ready to enjoy a fun trivia game with your family while driving down the highway!

Road Trip Trivia Questions And Answers

Road Trip Trivia Questions And Answers

1. The first automobile was made in which country?

Answer: Germany. The first automobile was created in the 1880s by Karl Benz.

2. To play the classic road trip game of screaming and punching your fellow passengers in the arm while screaming “punch buggy” or “Slug Bug,” what car do you need to spot?

Answer: Volkswagen Beetle or VW “Bug”

3. The Disney movie Cars featured which famous US road?

Answer: Route 66

4. Originally, all Ferraris were the same color. Which color was it?

Answer: Red

5. What was the first road to be funded by the federal government in the USA, and where does it start and end?

Answer: Route 40, also called the National Road. The road stretches from Silver Summit, Utah, to Atlantic City, New Jersey.

6. Which oceanfront Italian road is famous for lemons and Limoncello?

Answer: The Amalfi Coast. You’ll notice many lemon trees, snacks, and lemon-themed souvenirs along the coast.

7. The chart-topping song of 2021 had a theme related to driving a car. What was it?

Answer: “Driver’s License” by Olivia Rodrigo.

8. There are how many different languages spoken in the world today?

Answer: 6,500 languages

9. In terms of annual rainfall, what is the wettest country in the world?

Answer: The country with the highest average annual precipitation is Colombia. Every year, Colombia receives over 3 1/4 meters of rain. That’s over 10.6 feet of rain!

10. In the history of the United States, who was the tallest president?

Answer: Abraham Lincoln

11. What is the highest waterfall in the world?

Answer: With over 3200 feet of height, Venezuela’s Angel Falls is the tallest (uninterrupted) waterfall in the world.

12. Out of all cities in the world, this US city has the most hotel rooms

Answer: Las Vegas

13. What is the largest art museum in the world?

Answer: The Louvre

14. What is the name of the Japanese island entirely inhabited by rabbits?

Answer: Okunoshima

15. What is the world’s most visited historical site?

Answer: Beijing’s Forbidden City is the world’s most visited historical site. A total of 19 million people visited them in 2019.

16. Who owns and operates the GPS (Global Positioning System)?

Answer: The Global Positioning System is a space-based navigational system operated by the United States Air Force and owned by the US Government.

17. Name the four Presidents whose heads are carved into Mount Rushmore.

Answer: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, and Abraham Lincoln.

18. The Northern Lights are scientifically known as what?

Answer: Aurora Borealis

19. Gustave Eiffel designed a landmark in which French city?

Answer: Paris

20. What is the longest interstate highway in the United States?

Answer: Route 90

21. In which country is the world’s oldest continuously operating hotel located?

Answer: Japan. Nishiyama Onsen Keiunkan has been operating continuously since 705 AD, according to the Guinness Book of World Records. It is located in Yamanashi Prefecture.

22. Every year, how much food is wasted around the world?

Answer: 1 billion metric tons.

23. The least traveled US highway is located in what State?

Answer: Alaska

24. Which is the world’s longest continuous road?

Answer: Pan-American Highway. From Prudhoe, Alaska, to Ushuaia, Argentina, this highway stretches over 19,000 miles.

25. What is the world’s most popular theme park?

Answer: It is Walt Disney World in Florida, specifically the Magic Kingdom, that receives the most visitors each year.

26. Which is the world’s largest country in terms of population?

Answer: In terms of population, China is the world’s largest country. China’s population is 1,439,323,776 as of 2020.

Random Trivia Questions

Random Trivia Questions

27. When a woman is pregnant, what grows faster?

Answer: Hair and nails.

28. What are the only animals on Earth that “blush?”

Answer: Humans.

29. What causes airplane food to taste bad?

Answer: During a flight, you lose 30% of your taste.

30. How many taste buds does the average human tongue have?

Answer: 10,000

31. What are the colors of the Norwegian flag?

Answer: Red, white, and blue

32. On a standard keyboard, which is the only vowel that does not appear on the top line?

Answer: A

33. An egg needs to be hard-boiled for how long?

Answer: Seven minutes

34. In Peter Pan, what did the Crocodile swallow?

Answer: A clock.

35. At Disney World, how many rides are there?

Answer: 46

36. A year has how many weeks?

Answer: 52

Trivia Questions For Family

Trivia Questions For Family

37. Elephants are pregnant for how long?

Answer: 22 months

38. What is the name of Harry Potter’s pet owl?

Answer: Hedwig

39. Which animal has no vocal cords?

Answer: A giraffe

40. The periodic table has how many elements?

Answer: 118

41. Michael Jordan won how many NBA championships?

Answer: 6

42. What is the only fruit that has its seeds on the outside?

Answer: Strawberry

43. How many keys does a piano have?

Answer: 88

44. An adult human has how many teeth?

Answer: 32

Also find out: How Many Teeth Do Teenagers Have?

45. In the human body, what is the longest and strongest bone?

Answer: The thigh bone

46. Who was the first woman to ever win a Nobel Prize?

Answer: Marie Curie

You might also like to read 300+ Fun Middle School Trivia Questions (with Answers!)

Great Road Trip Trivia Questions

Great Trivia Questions

47. Olympia has a statue dedicated to which Greek god?

Answer: Zeus

48. The song When You Wish Upon a Star is featured in which Disney film?

Answer: Pinocchio

49. In what country was Marxist revolutionary Che Guevara born?

Answer: Argentina

50. Over the course of history, how many variations has the American flag had?

Answer: 27

51. Where is Harvard University located?

Answer: Cambridge, Massachusetts

52. What is the name of the country known as the Land of White Elephants?

Answer: Thailand

53. Where does the rock band AC/DC come from?

Answer: Australia

54. In order to make it to the coast of California before winter, what animal travels up to 2000 miles every year?

Answer: The Monarch Butterfly

55. Which is the only US state that begins with the letter ‘P’?

Answer: Pennsylvania

56. What was the first official National Park of the United States?

Answer: On March 1, 1872, Yellowstone National Park became the nation’s first “official” National Park.

Fun Fact Questions

Fun Fact Questions

57. Which language is considered to be the happiest in the world?

Answer: Spanish

58. The golden french fry color is always displayed on McDonald’s arches, with the exception of Sedona, Arizona. Sedona’s arches are what color?

Answer: Turquoise. There is a rule in Sedona that prohibits buildings and signage from clashing with the landscape. Turquoise was deemed to be the more aesthetically pleasing color.

59. What country considers giving a thumbs up an insult?

Answer: Iran

60. What has cars but no roads, curves but no figure, and white knuckles?

Answer: A roller coaster

61. What is Scotlands National Animal?

Answer: A Unicorn

62. What is the city with more cars than people?

Answer: San Marino, Italy

63. It’s illegal in Georgia to eat what with a fork?

Answer: Fried chicken

64. Santa Claus Lane is located where in the US?

Answer: The North Pole, Alaska

65. What type of country has Finland been rated as for 3 years running (2020, 2019 & 2018)?

Answer: The happiest country in the world

66. Gatorade was named after which US university?

Answer: The University of Florida—the Florida Gators

67. What Caribbean island allows you to swim with pigs?

Answer: Bahamas

68. The bungee jump originated where?

Answer: Auckland, New Zealand

Top Road Trip Trivia Questions

Top Trivia Questions

69. When you look at the address bar of a website browser, what does the “www” stand for?

Answer: World Wide Web

70. Which country consumes the most chocolate per capita?

Answer: Switzerland

71. What is the Longest River in the United States?

Answer: The Missouri River

72. What is the windiest major city in the United States?

Answer: Boston, MA, still remains the windiest major city in the US, though it seems to change every year.

73. Among US cities, which has been named the #1 adventure city by National Geographic, the top mountain biking town by Bike Magazine, and the #1 town in the West by Outside Magazine?

Answer: Boise, Idaho

74. Where is the Burj Khalifa located?

Answer: Dubai, United Arab Emirates

75. After almost four years of Japanese occupation, what happened to Hong Kong?

Answer: Britain resumed control on 30 August 1945.

76. On California’s flag, what animal represents the State?

Answer: It is the grizzly bear. It is strange to note that the grizzly bear is extinct in CA and was last seen in 1922.

77. According to Time Out Magazine, what is the #1 road trip song?

Answer: Born To Run by Bruce Springsteen

78. New Amsterdam used to be the name of what city in the US?

Answer: New York City

Travel Trivia Questions

Travel Trivia Questions

79. What icon appears on the Canadian flag?

Answer: Maple Leaf

80. Mexico is located on which continent?

Answer: North America

81. Which park hosts London’s Winter Wonderland?

Answer: Hyde Park

82. Aruba is the Caribbean island territory of which European country?

Answer: The Netherlands

83. What is Spain’s national dish?

Answer: Paella

84. South America’s largest lake is Lake Titicaca. What are the two countries that share it?

Answer: Bolivia & Peru

85. In Australia, what is the most photographed landmark?

Answer: Sydney Opera House

86. A geological formation known as the Chocolate Hills can be found in what country?

Answer: Philippines

87. What is the world’s largest art museum?

Answer: The Louvre, Paris

88. In terms of landmass, what is the world’s smallest country?

Answer: Vatican City

Popular Trivia Questions

89. The clock at the end of the Palace Of Westminster is known by what name?

Answer: Big Ben

90. In what year was the very first iPhone released?

Answer: 2007

91. What is meteorology the study of?

Answer: The weather

92. What was Superman’s birth name?

Answer: Kal-El

93. Who played Jack Dawson in Titanic?

Answer: Leonardo DiCaprio

94. What is the longest-running Broadway show?

Answer: The Phantom of the Opera

95. Porsche’s logo features which animal?

Answer: Horse

96. In the 100 and 200 meters, which Jamaican runner holds the record as an 11-time world champion?

Answer: Usain Bolt

97. Russia is famous for what kind of alcohol?

Answer: Vodka

98. What is the average number of heartbeats per day?

Answer: About 100,000

Check out these fun Video Game Trivia Questions & Answers

Good Trivia Question

Good Trivia Question

99. Which country produces two-thirds of the world’s vanilla?

Answer: Madagascar

100. What is South America’s longest river?

Answer: The Amazon River

101. What is the more popular name of the portrait officially titled “La Gioconda,” painted in 1503?

Answer: The Mona Lisa.

102. How old is the Solar System?

Answer: 4,5 billion years old

103. The European Union consists of how many countries?

Answer: 27

104. Which Beatles single topped the Billboard charts for the longest period of time?

Answer: Hey Jude

105. What was the first feature-length animated movie ever released?

Answer: Snow White and the Seven Dwarves

106. What are the states that share the most borders with other states in the US?

Answer: Tennessee and Missouri

107. Before it split, what was the name of the supercontinent that incorporated all the land mass on Earth?

Answer: Pangea

108. Which two countries share the longest international border?

Answer: Canada and the US.

109. Who is the German pianist considered to be the greatest composer of all time?

Answer: Beethoven

110. What is the smallest planet in our solar system?

Answer: Mercury

111. How many US states have a name that starts with the letter “M”?

Answer: 8

112. What is the title of the third Harry Potter book?

Answer: Prisoner of Azkaban

113. What is the largest island in the Mediterranean Sea?

Answer: Sicily

114. The autobiography I Know Why the Caged Bird Sings describes the early years of what inspirational African-American writer and poet?

Answer: Maya Angelou

115. Who was the first US President?

Answer: George Washington

116. Who wrote the Lord of the Rings?

Answer: J.R.R. Tolkein

117. The Great Barrier Reef is located in which ocean?

Answer: The Pacific Ocean

118. Who invented penicillin?

Answer: Alexander Fleming

Cool Trivia Questions

Cool Trivia Questions

119. What are the only two countries where you can’t buy Coca-Cola?

Answer: North Korea and Cuba. A major reason for this is the US trade embargo. Plus, we can’t enter North Korea anyway.

120. Where were fortune cookies invented?

Answer: San Francisco.

121. What is the world’s most bicycle-friendly city?

Answer: Copenhagen

122. Stefani Joanne Angelina Germanotta’s stage name is?

Answer: Lady Gaga

123. What State has the Most National Parks?

Answer: California

124. US roads have how many miles?

Answer: 253 million miles

125. What is the world’s largest ocean?

Answer: Pacific Ocean

126. What is the highest point in the world, and where is it located?

Answer: Mount Everest, Nepal/Tibet

127. In Hawaii, what is the longest road trip?

Answer: The Hana Highway

128. Which country is known as the world’s “the biodiversity champion”?

Answer: Brazil

129. What was the First National Park?

Answer: Yellowstone. Yellowstone National Park was established in 1872 when Ulysses S. Grant signed the Yellow Stone National Park Protection Act.

130. In the comic book world, what does DC stand for?

Answer: Detective Comics

131. What country holds the record for the longest driven journey according to Guinness World Records?

Answer: Switzerland

Tough Trivia Questions

Tough Trivia Questions

132. Where in the US can you legally drive 85 mph?

Answer: Texas State Highway 130

133. What is the longest river in the United States?

Answer: The Missouri River is the longest river in the United States at 2,536 miles.

134. Which five parks in America are known as the Mighty Five?

Answer: Capitol Reef, Arches, Canyonlands, Zion, and Bryce Canyon are the five national parks located in Southern Utah.

135. What is the deepest lake in the US?

Answer: Located in Oregon, Crater Lake reaches a depth of 1943 feet, making it the deepest lake in the United States.

136. National Geographic named which US city the #1 adventure city, Bike Magazine named it the top mountain biking town, and Outside Magazine named it the #1 town in the West?

Answer: Boise, Idaho

137. According to their calendar, which country is seven years behind the rest of the world?

Answer: Ethiopia follows the Coptic Orthodox calendar

138. According to the World Meteorological Organization, where was the hottest temperature ever recorded on Earth?

Answer: Death Valley, California

139. Based on the real-life Stanley Hotel in Colorado, Steven King’s novel (and movie) The Shining described a haunted hotel. What was its name?

Answer: The Overlook Hotel

140. What are the five Great Lakes?

Answer: Superior, Ontario, Michigan, Huron, and Erie

141. What State has the longest coastline?

Answer: Alaska has a coastline of 6,640 miles

Crazy Trivia Questions

Crazy Trivia Questions

142. Iceland diverted its roads to avoid disturbing what communities?

Answer: Elves.

143. What animal’s urine glows in the dark under black light?

Answer: A cat’s urine.

144. In which country are hula hoops banned for imitating a “stimulating passion?”

Answer: Indonesia.

145. On the U.S. Centers for Disease Control’s website, what odd prevention can you find?

Answer: Zombie apocalypse.

146. What is the oldest tortoise’s age?

Answer: 189 years old.

147. Which Norwegian town has the oddest name?

Answer: Hell

148. Twilight movies contain about how many minutes of silence?

Answer: 26 minutes of silence.

149. What Kind Of Animal Is The Mountain Chicken, Native To The Caribbean?

Answer: A frog

150. Which pepper is the hottest in the world?

Answer: Carolina Reaper

151. Which European country would you reach if you dug a hole through the center of the earth starting from Wellington, New Zealand?

Answer: Spain

Hilarious Trivia Questions

Hilarious Trivia Questions

152. What do Americans do on average 22 times a day?

Answer: Open the fridge

153. What is illegal to eat with a fork in Georgia?

Answer: Fried chicken

154. What was the first material used to make ice hockey pucks?

Answer: Cow dung.

155. A person who fears long words is called a what?

Answer: Hippopotomostrosesquippedaliophobia

156. What is the most common disease that kills fruit flies?

Answer: Constipation

157. What is the name of a crossbreed between a donkey and a zebra?

Answer: Zonkey

158. To get to the center of a Tootsie Pop, how many licks are required?

Answer: 364

159. What shoes were originally designed for men but are now commonly worn by women?

Answer: High heels

160. If you are wearing a swimsuit in public in Florida, what are you prohibited from doing?

Answer: Sing